tirsdag 5. juni 2012

Orlando, Florida 03.06.2012

Hei,
I dag skal vi tilbringe hele dagen i Disney World. Det går ikke noen shuttle buss dit, da det er 4 separate parker bundet sammen med et internt kollektivt transport system.

De 4 er Disney's Hollywood Studios - Epcot - Magic Kingdom - Disney's Animal Kingdom.

Den første parken vi valgte var Disney's Hollywood Studios, så vi kjørte dit og parkerte. Vi hoppet ombord i et skinneløst tog som brakte oss inn i parken. De første inntrykkene er så enorme at man bare står og måper. Vi ruslet oppover gaten og gikk mer eller mindre tilfeldig inn en plass hvor temaet var filmens historie gjennom tidene. Etter et lite revy av klipp fra gamle filmer havnet vi ombord i et vognsett som brakte oss inn i historien,

Vi fikk se store dukker som forestilte mange kjente stjerner som Hunphrey Bogart og John Wayne bare for å nevne et par.
Ute igjen fant vi ut at det var vel egentlig ikke det vi var ute etter, vi hadde mer lyst å se Disney's egne figurer som Mikke, Minnie, Donald, Dolly og alle vi kjenner fra Donald bladene. Så vi gikk ned til sjøen og gikk ombord i en båt som brakte oss til Epcot.

Her er stedet hvor 11 land har hver sin paviljong blant dem Norge. Da vi gikk i land kunne vi med en gang se den Norske paviljongen på andre siden av sjøen. Det var ganske enkelt for vi kunne se en stavkirke. Det kunne jo ikke være andre enn Norge. Så vi ruslet bortover forbi flere land, blant dem Storbrittania og Canada.

I den norske paviljongen var det mange norske undommer som kom over for å jobbe der i en kort periode, kansje et år, og de var det ganske mange av. Vi satte oss ned og tok lunsjen der.

Inne i stavkirken var det en mini utstilling av nork viking historie av blant annet Eirik Raude og Olav den hellige. Altså ingen kirke. På en av bygningene det stod Malstrøm. Det var en ganske lang kø på utsiden. Vi ble litt nyskjerrig på det og spurte en av de norske ungdommene hva det var. Hun sa ikke så mye om det, men siden vi var norske loset hun oss forbi hele køen, noen privilegier måtte vi jo ha.

Så bar det ombord i et vikinge skip som brakte oss tilbake til vikingetiden igjen. Det var ganske kjekt og stilig. Etter endt tur kom vi inn i en kinosal hvor det gikk en film om Norge. Den var gått ut på dato for flere år siden så den burde vært fornyet.

Vi tok turen innom Kina. Det var noe annet det. Her var det lerret i 360 grader, rundt hele den store salen. Den filmen vi så der var mye mer proffesjonell laget og fremvist. Imponerende.

I varmen ble vi tørste og satte oss ned i Tyskland og fikk oss noe å drikke og trasket videre. Vi passerte flere land. I Frankrike så vi også en film.

Tiden flyr og i varmen blir man trøtte og slitne. Vi satte kursen mot en stor globe som var synlig over det hele. Lene og Atle tok turen, mens vi andre ventet utenfor.

Så tok vi buss tilbake for å hente bilen. Ingen Disney figurer i dag. Håper på bedre lykke i morgen.

Etter en god middag bar det tilbake til hoteller med vanlig prosedyre.

Ha en fin dag.

Trudelutt

Martin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar