onsdag 23. mai 2012

Wichita, Kansas 22.05.2012

Hei,
I dag har det vært 2 høydepunkter. Men, la oss starte fra begynnelsen. Som vanlig fikk vi oss en god og kaftig frokost. I dag var pølsene på plass, men ikke bacon. Men, pytt pytt , det andre var godt.

Merete og moren hadde en avtale med Lene om å komme hjem til henne i 2 tiden, trodde de. Derfor kunne vi ikke finne på noe som gjorde at vi gikk og kikket på klokken hele tiden, så vi tok oss en tur rundt byen og kikket. Nå er Wichita som amerikanske byer flest, liten aktivitet i sentrum, det er i utkanten det skjer. Atle øvelseskjørte, bare L-en i bakvinduet manglet.

Vi fikk sett oss om og dette er en virkelig flott by. Rent og velholdt alle plasser, plenene ble klippet, trær og busker trimmet, fine steinsatte elvebredder langs elver og bekker, jo dette er en fin by. Ingen skyskrapere, høyeste bygninger var vel på høyde med Atlantic hjemme.

Så tok vi oss en lunsj og kjørte tilbake til hotellet for at Merete og moren skulle gjøre seg klar til å hjelpe Lene med pakking. Men, for sikkerhets skyld ringte Merete til Lene først for å høre om hun var klar. Hun hadde vært på øvelse til graduation fra morgenen av. Da viste det seg at det nok var en misforståelse, hun hadde andre planer så pakking måtte vente.

Da var det bare å vente. Merete benyttet tiden til å vise moren hvordan hun skulle bruke iPaden, Atle for ned i trim rommet og jeg for til Best Buy og kjøpte meg ny linse til fotoapparatet.

Atle og Merete inviterte vertsfamilien og oss gamlinger på middag, så ved 4 tiden dro vi dit. Vertsfamilien hadde et forslag på en japansk restaurant, så vi for dit.

Her kommer det første høydepunktet. Det var en restaurant hvor vi satt på 3 sider rundt en svær stekepanne. Vi bestilte drikke, den kom raskt, og så bestilte vi maten. Med 7 voksne og 2 små barn sier det seg selv at det ble noe lett blanding.

Etter bare en liten stund kom det inn en svær japansk kokk med trillebord hvor alle råvarer med krydder og tilbehør var på. Så begynte han å tromme på kanten av pannen med kjøkkenutstyret og lagte skikkelig bråk. Ungene så litt skremte ut, men det gikk bra. Så lagte han maten på plassen mens han snakket høylydt og lagte et skikkelig show. Det var skikkelig kult.

Så bar det avsted til dagens andre og største høydepunktet, graduation. Det ble avholdt i en svær basketball arena, Charles Koch Arena, som rommet ca 10.000 mennesker. Rammen rundt det var stilfullt med innmarsj av både lærere og elever. Alle bar kapper med disse spesielle student hattene på seg. Lærere og gutter i svart og jentene i rødt. Veldig stiligt. Det ble spilt musikk og sunget nasjonal sangen ved åpningen. Det ble holdt noen taler, 2 av studentene selv.

Så måtte alle elevene, grovt tippet ca 300, gå opp på podiet og bli presentert og videre til et bord hvor de fikk utlevert diplomet sitt. De ble fotografert både på vei opp på podiet og foran et amerikansk flagg da de kom ned av podiet.

Det hele varte 1 time og et kvarter.

Så bar det tilbake til hotellet hvor vi slappet av med litt kortspill. Selvfølgelig ble det snakket om morgendagens Viking kamp. I morgen tidlig skal vi nok få opp den rette kampstemningen og sitte ringside TV apparatet og følge kampen.

Ha en fin dag.

Trudelutt.

Martin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar